Erkend StartersCoach
 • Wat houdt het in?
 • Haalbaarheid
 • Betaalbaarheid
 • Wat kost het?
 • Vaak gestelde vragen
Starterswoning AankoopAdvies

Welke Starterswoning kun je kopen?

Onze Erkend StartersCoach stelt de haalbaarheid en de betaalbaarheid van de financiering van een Starterswoning voor je vast. Zo gewenst begeleiden we het complete aankooptraject en maken een aankoop ook daadwerkelijk mogelijk voor een Starter op de woningmarkt, met of zonder Starterslening! 

Slimmer een Starterswoning kopen

Slimmer een woning kopen

Verneem of je in aanmerking komt voor een Starterslening of een vorm van woningsubsidieLaat je begeleiden door onze Erkend StartersCoach dé specialist voor Starters op de woningmarkt.

Bespaar ook tot duizenden euro's op de aankoop van jouw eerste woning!

Alle voordelen van Slimmer Kopen
Gericht en zorgeloos een Starterswoning aankopen

AankoopAdvies Starterswoning

Onze Erkend StartersCoach geeft jou de zekerheid dat je een Starterswoning kunt aankopen die je ook daadwerkelijk kunt financieren. Zo kun je gericht en zorgeloos op zoek naar jouw eerste droomwoning.

Hypotheek Starterslening Slimmer Kopen!

Haalbaarheid

De Erkend StartersCoach geeft je, vooraf inzicht in jouw financiële mogelijkheden. Zo weet je vooraf precies wat je maximaal kunt lenen en dat je de StartersWoning ook zo voordelig mogelijk kunt financieren. Met of zonder Starterslening, wij maken het kopen van een Starterswoning voor jou mogelijk!

 De haalbaarheid van de financiering - Maximale verantwoorde leencapaciteit

 1.  Jouw woonwensen vaststellen, tegen welke prijs overweeg je een woning aan te kopen?
2. Wat wil je en kun je per maand maximaal netto uitgeven aan hypotheeklasten?
3. Jouw maximale verantwoorde leencapaciteit vaststellen.
4. Proefberekening Starterslening, noodzaak en haalbaarheid vaststellen.
5. Berekenen van de bruto en netto maandlasten.
Hypotheek Starterslening Slimmer Kopen!

De betaalbaarheid van een StartersHypotheek

De hypotheeklasten moeten passen binnen jouw totale besteedbare inkomen. Dat betekent dat de maximale hoogte van de hypotheek afhankelijk is van het bedrag dat je nodig hebt voor de overige uitgaven. Het bedrag dat overblijft van het inkomen, kun je dan dus uitgeven aan de overige woonlasten.

Daarom is het belangrijk vooraf goed na te gaan wat je maandelijks aan woonlasten wenst uit te geven. Zo kan het zijn dat je het prettig vindt om nog financiële ruimte over te houden om af en toe wat meer te kunnen uitgeven? Bedenk dus goed wat je maximaal per maand aan woonlasten kwijt wilt zijn.

Verantwoord en voordelig lenen

Professioneel Persoonlijk Budgetadvies

In een Professioneel Persoonlijk Budgetadvies beoordeelt de Erkend StartersCoach alle inkomsten en uitgaven welke worden vastgelegd in een persoonlijke begroting. Uitgangspunt is het voor jouw besteedbaar inkomen. Bij het maken van een begroting hebben wij gegevens over jouw inkomsten en uitgaven nodig: welke inkomstenbronnen heb je? Welke uitgaven heb je?

De berekening bestaat uit:

 1. een basisbegroting met de bedragen die je minimaal nodig hebt voor alle uitgavenposten;
 2. een gemiddelde begroting met de bedragen die vergelijkbare huishoudens gemiddeld besteden aan de verschillende uitgavenposten;
 3. een sluitende begroting als voorbeeld, hierbij zijn de fictieve bestedingen precies afgestemd op jouw inkomsten;
 4. jouw persoonlijke begroting.

De eerste drie begrotingen gebruiken wij als voorbeeld voor en ter vergelijking met jouw eigen begroting. Jouw eigen begroting is overigens altijd uniek. Ieder gezin stelt zijn eigen prioriteiten en geeft het geld dus anders uit.

Persoonlijk BudgetAdvies

T

Hypotheek Starterslening Slimmer Kopen!

Wat kost een Aankoopadvies?

 • Aankoopadvies kan alleen worden aangevraagd door Starters op de woningmarkt via de Erkend StartersCoach op basis van een eerste oriënterend adviesgesprek;
 • Deze dienst is kosteloos en verplicht jou tot niets. Vanzelfsprekend zijn er wel kosten verbonden aan de All Inclusive Aankoopbegeleiding van de Erkend StartersCoach;
Overige voorwaarden AankoopAdvies
 • Bij wijzigingen in jouw persoonlijke en/of financiële situatie vervalt het aankoopadvies. Een nieuw AankoopAdvies kan worden aangevraagd op basis van jouw nieuwe persoonlijke en/of financiële situatie. Hiervoor worden vanzelfsprekend dan wel de gebruikelijke kosten in rekening gebracht;
 • Wijzingen in de wet- en regelgeving kunnen van invloed zijn op jouw AankoopAdvies. In dat geval vervalt het eerdere verstrekte AankoopAdvies;
 • Wanneer je een bod wilt uitbrengen op een StartersWoning vraag dan eerst de Erkend StartersCoach om een actuele berekening van het maximale hypotheekbedrag en/of Starterslening op basis van de actuele hypotheekrente en je persoonlijke situatie;
 • De aan te kopen Starterswoning moet voldoen aan de acceptatiecriteria van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Neem voor meer informatie over de acceptatiecriteria contact op met onze Erkend StartersCoach.
All Inclusive AankoopBegeleiding

De Erkend StartersCoach begeleidt zo gewenst het complete traject van de aankoop van jouw eerste woning.
Zo bespaar ook jij tot duizenden euro's op de aankoop van jouw eerste woning via onze All Inclusive AankoopBegeleiding! Kortom: vooraf duidelijkheid en gegarandeerd financieel voordeel!

Hypotheek Starterslening Slimmer Kopen!

Vaak gestelde vragen over AankoopAdvies

Wat houdt een kosteloos AankoopAdvies in?

Via een AankoopAdvies door onze ErkendStartersCoach:

 1. ontvang je een kosteloos AankoopAdvies indien je aan de gestelde voorwaarden voldoet;
 2. onderzoeken wij voor jou de haalbaarheid van de financiering en eventuele subsidie mogelijkheden;
 3. onderzoeken wij voor jou de betaalbaarheid (inzicht in je netto besteedbaar inkomen);
 4. stellen wij jouw mogelijkheden voor een Starterslening en de maximale hoogte vast.

Het AankoopAdvies geeft vooraf duidelijkheid en zekerheid aan Starters op de woningmarkt. Het AankoopAdvies geeft je vooraf inzicht in het maximaal verantwoorde hypotheekbedrag wat je als Starter kunt lenen. Daarnaast worden overige subsidiemogelijkheden voor de Starter door de Erkend StartersCoach onderzocht. Hierdoor krijgt de Starter een realistisch leenbeeld en kan de Starter op zoek naar een Starterswoning welke binnen zijn mogelijkheden ligt.

Via ons AankoopAdvies kunnen Starters op de woningmarkt dus gericht op zoek naar hun droomwoning en met een zeker gevoel een bod doen op een Starterswoning. Zo besparen Starters op de woningmarkt al snel tot duizenden euro's op de aankoop van een eerste woning.

Wat zijn de kosten voor een AankoopAdvies?

Het is van belang dat Starters op de woningmarkt een passend advies krijgen over wat de mogelijkheden zijn. Het AankoopAdvies draagt hierin bij. Bovendien worden er geen kosten in rekening gebracht voor deze dienstverlening, indien je aan de gestelde voorwaarden voldoet!

Een Starter op de woningmarkt betaalt vanzelfsprekend wel voor een All Inclusive Aankoopbegeleiding of voor een hypotheekadvies van de Erkend StartersCoach. Die kan jou ook vertellen wat de exacte kosten voor deze diensten zijn.

Wie komen voor een kosteloos AankoopAdvies in aanmerking?

Een speciale kosteloze dienst van de Erkend StartersCoach voor Starters op de woningmarkt, waarbij als voorwaarde geldt dat:

 • de aanvrager niet eerder in het bezit is geweest van een koopwoning, en;
 • de aanvrager geen zelfstandig ondernemer is.

Voldoe je hieraan dan kom je in aanmerking voor een kosteloos aankoopadvies.

Alleen Starters op de woningmarkt die geen zelfstandig ondernemer (ook ZZP-ers) zijn komen dus in aanmerking voor een kosteloos AankoopAdvies door de Erkend StartersCoach.

De beoordeling van deze groep is veel complexer en de inkomenssituatie is niet altijd stabiel. Omdat het belangrijk is om de inkomenssituatie goed te kunnen beoordelen en dit zeer tijdrovend is, kunnen wij deze kosteloze dienst dus niet bieden aan zelfstandig ondernemers (inclusief ZZP-ers).

Hypotheek Starterslening Slimmer Kopen!