Erkend StartersCoach
 • Stappenplan
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • Handige downloads
 • Start hier
STAP 3: All Inclusive AankoopBegeleiding

De aankoop van een woning is één van de grootste aankopen in je leven. De Erkend StartersCoach begeleidt het complete traject van de aankoop van een woning van een Starter op de woningmarkt. Veel vragen en onzekerheden nemen wij voor je weg. Wij hebben onze dienstverlening hoog in het vaandel staan, kwaliteit, deskundigheid die klantgerichtheid ook daadwerkelijk waar maakt!

Maak de grootste aankoop in je leven tot een succes door direct de juiste keuze te maken. Ontvang méér voor minder via de Erkend StartersCoach.

1 - Hypotheekoriëntatie

Ervaar ook de meerwaarde van de Erkend StartersCoach en bespaar duizenden euro's op de aankoop van je eerste woning!
Voordat je op zoek gaat naar je 1ste eigen koopwoning, zul je allereerst moeten weten hoeveel je maximaal verantwoord kunt lenen. De Erkend StartersCoach stelt voor je vast, wat is haalbaar en zijn de woonlasten ook voor jou betaalbaar?

StartersHypotheek - HypotheekRapport

StartersHypotheek - HypotheekRapport

De Erkend StartersCoach stelt voor jou een persoonlijk HypotheekRapport op waarin de volgende zaken voor jou worden opgenomen:

 • Oriëntatie - Wat zijn jouw uitgangspunten?;
 • Haalbaarheid - Wat kun je maximaal verantwoord lenen?;
 • Proefberekening Starterslening en overige voorzieningen;
 • Betaalbaarheid - Wat wil je maximaal verantwoord lenen?;
 • Aankoopbegeleiding - Wat kunnen wij voor jou hierin betekenen?;
 • Advies - Inzicht in jouw financiële situatie gedurende meerdere levensfasen;
 • We stellen tijdig voor je vast of je in aanmerking komt voor een Starterslening en tevens of er nog voldoende budget voorradig is;
 • Hypotheekrente - Overzicht van de mogelijkheden;
 • Aflossen - Verplicht volledig aflossen van jouw hypotheek;
 • Duurzaamheid - Energiezuinigheid van de woning en energiebesparende voorzieningen;
 • Nazorg - Waarom is Periodiek Financieel Onderhoud voor jou belangrijk?
2 - Woningoriëntatie

Op basis van het door de Erkend StartersCoach samengestelde HypotheekRapport, weet je exact hoeveel je verantwoord kunt en wilt lenen. Samen bespreken wij vervolgens jouw persoonlijke woonwensen.

Persoonlijke woonwensen

Woonwensen

Allereerst inventariseren wij jouw woonwensen. Indien jij reeds één of meerdere Starterswoningen op het oog hebt, zullen wij deze nader voor jou onder de loep nemen. Hiertoe brengen wij in een persoonlijk gesprek jouw woonwensen in kaart en onderzoeken we welk aanbod van woningen daaraan het beste voldoet.

Woning ZoekOpdracht

Door onze specialisatie en via onze professionele hulp, komen méér Starterswoningen voor een aankoop voor jou in aanmerking! Maak een afspraak en ervaar dat méér mogelijk is dan jij denkt. Wij maken de aankoop van een eerste woning door een Starter op de woningmarkt daadwerkelijk waar!

3 - Woningen bezichtigen

Na de eerste bezichtiging zullen wij de tweede bezichtiging met je meegaan en je wijzen op de mogelijke voor- en nadelen van de woning zowel bouwkundig, juridisch als omtrent de omgeving en mogelijke ontwikkelingen in de gemeente in de toekomst.

Deskundige begeleiding bij de bezichtiging van de aan te kopen woning

Deskundige begeleiding bij de bezichtiging

Tijdens de bezichtiging zijn wij niet alleen jouw gesprekspartner, maar zorgen wij er ook voor dat de onderste steen voor jou boven komt. Bij twijfels vragen wij bestemmingsplannen op, regelen eventuele gewenste en/of benodigde bouwkundige keuringen. Zodra alles bekend is van de woning kunnen de onderhandelingen beginnen en start de feitelijke aankoop.

Wij zijn dé specialisten in begeleiding van het volledige traject van onderhandelen vanaf het openingsbod tot het definieve geaccepteerde bod. Hierdoor kun jij de aankoop van jouw droomwoning in de gemeente eigenlijk niet meer mislopen!

4 - Onderhandelen

De Erkend StartersCoach heeft inzicht in de prijs en achtergrond van de Starterswoning die je op het oog hebt. Zodat wij je kunnen garanderen dat je eerste woning ook tegen de laagst mogelijke prijs wordt aangekocht!

Slimmer kopen! - Maak gebruik van onze jarenlange ervaring

Slimmer kopen! - Maak gebruik van onze jarenlange ervaring

Natuurlijk is theoretische kennis alleen niet voldoende. Wij beschikken over jarenlange ervaring als het gaat om onderhandelen in onroerend goed. Wij spreken de taal van de verkopende makelaar en behoeden jou voor de valkuilen tijdens het aankooptraject.

Bespaar tot duizenden euro's op de aankoop van je eerste woning

Onze kennis en ervaring komen jou dan goed van pas bij de prijsonderhandelingen. Voor ons is het dagelijks werk en wij zijn specialisten in onderhandelen. Wij onderhandelen zakelijk voor jou zonder emotie, iets wat de aankoopprijs altijd ten goede komt!

5 - De koopovereenkomst

Vanzelfsprekend wil je begeleid worden door iemand die de koopakte door en door kent en je onder toeziend deskundig oog gerust kunt zijn dat alle gemaakte afspraken juist op papier komen te staan, alvorens je jouw handtekening in de koopakte plaatst.Wel zo'n zeker en vertrouwd gevoel!

De koopovereenkomst van de woning

De koopovereenkomst van de woning

De in de koopovereenkomst vastgelegde afspraken gelden tot aan de akte van levering bij de notaris. Vaak zitten tussen het tekenen van de koopovereenkomst en de uiteindelijke levering een aantal weken of maanden. Ook gedurende deze periode blijf jij met ons contact houden. Voorafgaand aan het bezoek bij de notaris inspecteren wij samen met jou nogmaals de woning en stellen samen vast of alles nog zo is als jij destijds bent overeengekomen. Daarvoor heb jij ten slotte ook de Erkend StartersCoach voor ingeschakeld.

In het kader van nazorg staan wij ook na de passering van de akte voor jou klaar met raad en daad indien achteraf er toch nog zaken blijken te zijn, welke niet kloppen. Kortom een Full Service Aankoopbegeleiding van A tot Z.

6 - De financiering

De Erkend StartersCoach gaat voor je op zoek naar de voor jou best passende Startershypotheek en indien van toepassing en voor zover mogelijk in combinatie met de voordelige Starterslening.

De voordeligste en best passende Startershypotheek

Enkele belangrijke vragen door jou te beantwoorden

 • Rentevast termijn - Hoe lang wil je de hypotheekrente vastzetten?
 • Aflossen - Op welke wijze wens je de schuld af te lossen?
 • Betalingsrisico's - Welke betalingsrisico's wens je te verzekeren, of juist niet?
 • Nazorg - Wat zijn je wensen betreffende Periodiek Financieel Onderhoud?

De Erkend StartersCoach kan je herbij helpen door je op de voor- en nadelen te wijzen bij het beantwoorden van deze vragen. Elke persoonlijke situatie is ten slotte weer anders. Middels kennis en ervaring stellen we de Startershypotheek samen die het beste bij jou past, zowel nu als voor de toekomst!

7 - De levering

Op deze voor jou belangrijke dag, gaan we samen naar de aangekochte Starterswoning voor een laatste inspectie. Zodat wij ons ervan kunnen verzekeren dat je de Starterswoning geleverd krijgt zoals je die eerder gezien en gekocht hebt.

De laatste schakel in het koopproces - De notaris

De levering van de Starterswoning verloopt via de notaris

Vervolgens begeleiden wij jou bij de notaris bij het ondertekenen van de leveringsakte en hypotheekakte(n). Waarna jij de sleutels van jouw nieuwe woning in de gemeente  in ontvangst mag nemen en .... jij jezelf dan eindelijk eigenaar kan noemen van jouw eerste droomwoning!


De notaris is eigenlijk de laatste schakel in het koopproces. De notaris stelt de aktes op die de overdracht definitief maken zoals de akte van levering en de hypotheekakte. Verder zorgt hij voor de financiële afhandeling. Een notaris kan ook eventueel een samenlevingscontract of een testament voor jou opstellen.

Naast het opstellen van de aktes, zorgt de notaris ervoor dat alle partijen betaald worden. Zoals de vorige huiseigenaar, de overdrachtsbelasting, de adviseur, de notaris zelf en soms de makelaar. Hiervoor ontvang jij een zogenaamde afrekennota. Op de afrekennota staat vermeld aan wie jij welke bedragen moet betalen. Jij betaalt de afrekening met het geld van de hypotheek en/of met het geld dat jij zelf inbrengt.

Slimmer je eerste woning kopen

Slimmer Kopen is een unieke dienstverlening voor Starters op de woningmarkt. Een Starter kan daarbij tot duizenden euro's besparen op de aankoop van een eerste Starterswoning. In een vrijblijvend kosteloos oriënterend adviesgesprek kom je alle ins en outs te weten over deze unieke dienstverlening.

Meer over Slimmer Kopen Een kosteloos oriënterend gesprek aanvragen