Erkend StartersCoach

Betalingsrisico's in beeld gebracht

Het kunnen kopen van een woning is niet voor iedereen weggelegd. Als je dan al een woning kunt kopen, wil je er ook graag kunnen blijven wonen. Hieronder hebben we de betalingsrisico's voor je in beeld gebracht. Met daarbij speciale aandacht voor het risico inkomensterugval door 'langdurig ziek zijn'.

Langdurig ziek en een collectieve uitgebreide WGA Hiaat verzekering

Als jouw werkgever een uitgebreide WGA Hiaat verzekering voor je heeft getroffen, dan verlies je maximaal 30% van jouw huidige inkomen wanneer je langdurig ziek wordt. Kun je dan de hypotheek en overige vaste lasten nog betalen en de boodschappen doen? Oplossing: een WoonLastenVerzekering (WLV) vult je inkomen dan naar wens aan.

Langdurig ziek en géén collectieve uitgebreide WGA Hiaat verzekering

Als jouw werkgever géén uitgebreide WGA Hiaat verzekering voor je heeft getroffen, dan verlies je minimaal 30% van jouw huidige inkomen wanneer je langdurig ziek wordt en volledig of gedeeltelijk wordt afgekeurd. Wordt je voor 35% arbeidsongeschikt en weet je jouw restverdiencapaciteit niet te benutten, dan is het zo goed als zeker dat een InkomensGarantieVerzekering (IGV) een vereiste is om jouw inkomen veilig te stellen.

Bereken zelf jouw maximale Starterslening Bel mij terug Stel je vraag Vrijblijvend oriëntatiegesprek aanvragen