Erkend StartersCoach

Duurzaam wonen

Besparen op je energierekening door jouw woning energiezuiniger en duurzamer te maken.

 • Stappenplan
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • Start hier

Wij begeleiden je stap voor stap. Van de inventarisatie tot en met het realiseren van de verduurzaming.

STAP1 - Inventarisatie: Welke energiebesparende maatregelen te nemen?

We stellen een Duurzaamheidsprofiel voor je op. Het Duurzaamheidsprofiel:

 • Geeft je een checklist van de mogelijke energiebesparende maatregelen, plus hoe je die gunstig, groen kunt financieren.
 • Vertelt je hoe de woning scoort in energieverbruik en hoe je dit verbruik kunt verlagen. Beter isoleren, slimmer verwarmen, gebruik maken van de zon, enz. We schatten in wat je bespaart en wat het je kost. En - per energiebesparende maatregel - jouw rendement: wat levert de investering je op? Vaak is dat percentage flink hoger dan de spaarrente bij je bank.

Het rapport geeft je dus de antwoorden op de volgende vragen:

 1. Hoe kan ik besparen op je energierekening?
 2. Hoe maak ik mijn woning energiezuiniger en duurzamer?
 3. Wat levert de inverstering per energiebesparende matregel mij op?
STAP 2 - Welke subsidies zijn er?

Huiseigenaren en Verenigingen van Eigenaars (VvE’s) die energiebesparende maatregelen nemen, kunnen hiervoor subsidie krijgen van de rijksoverheid, provincie of gemeente.

Wij stellen voor je vast:

 • Welke subsidiemogelijkheden er zijn binnen de regio waar je woont, vervolgens stellen we voor je vast of je aan de voorwaarden voldoet om voor de subsidie in aanmerking te komen.
 • Ten slotte helpen wij je bij het aanvragen van de subsidie.
STAP 3 - Hoeveel kan ik besparen op mijn energierekening?

Je krijgt antwoord op je vragen en samen stellen we vast met welke verbeteringen je jouw woning energiezuiniger en duurzamer kunt maken. Je ontvangt een overzicht wat het jou kost en oplevert. Welke energiebesparende maatregelen zijn voor jou interessant?

 1. Isoleren?
 2. Ventileren?
 3. Energie opwekken?
 4. Duurzaam verwarmen?
 5. Slimme apparaten?
STAP 4 - Is het slim om spaargeld te gebruiken of kan ik beter een lening afsluiten?

Beschik je over vrij vermogen, dan is het in veel gevallen ook aantrekkelijk om het eigen vermogen in te zetten voor verduurzaming. Maar misschien heb je voor het eigen vermogen een ander doel voor ogen? Daarnaast is het van belang een buffer aan spaargeld achter de hand hebben voor onvoorziene uitgaven. Geld lenen is een optie als de opbrengsten hoger zijn dan de kosten. De rente van de financiering kun je veelal aftrekken in de aangifte inkomstenbelasting. Er zijn diverse leningsmogelijkheden. Wij helpen je de meest gunstige lening te verkrijgen.

STAP 5 - Verduurzamen

Geen geld? Geen nood. De overheid en geldverstrekkers willen graag dat Nederland verduurzaamt. Zij maken geld lenen voor het zuiniger maken je woning nu extra aantrekkelijk. Zo kun je tot wel 6% meer lenen via je Startershypotheek, voor energiebesparende maatregelen. En soms zelfs nog meer.

Ontdek hoe jij met lagere maandlasten woont in een comfortabeler huis, dat direct meer waard is. En hoe je slim stappen zet richting een gasloze woning en een beter milieu.

Voor de beste manier van financieren zijn wij de expert, 100% onafhankelijk en de perfecte partner die je helpt kiezen uit de vele vormen en voorwaarden, tarieven en termijnen. Behalve over een duurzame hypotheek, weten wij ook alles over de voordelige leningen via de overheid, jouw gemeente en ook bij steeds meer banken.

Nederland moet verduurzamen. Doe er je voordeel mee.

Slimmer je eerste woning kopen en verduurzamen
Slimmer je eerste woning kopen en verduurzamen

Slimmer Kopen is een unieke dienstverlening voor Starters op de woningmarkt. Een Starter kan daarbij tot duizenden euro's besparen op de aankoop van een eerste Starterswoning. In een vrijblijvend kosteloos oriënterend adviesgesprek kom je alle ins en outs te weten over deze unieke dienstverlening.

Meer over Slimmer Kopen Een kosteloos oriënterend gesprek aanvragen
Bereken hier wat je kunt besparen Voordelen van zonnepanelen