Erkend StartersCoach
Hoeveel kun je besparen?
Bereken hieronder direct hoeveel je kunt besparen
Welke informatie geeft deze berekening mij?
1. Indicatie van de financieringskosten van de woning.
2. Indicatie van de eerste maandlasten.
3. Maximaal te lenen bedrag, dus zonder Starterslening.
4. Indicatie benodigd bedrag eigen geld.
5. Jouw persoonlijk rapport kun je vervolgens downloaden.
BELANGRIJK LEES DEZE TOELICHTING!

Bereken hieronder zelf hoeveel je kunt besparen. Wees ervan bewust dat je ook eigen geld in zult moeten brengen voor de aankoop van een Starterswoning. Denk hierbij onder andere aan: notariskosten; kosten voor de NHG en advieskosten.

TIJDELIJK EXTRA VOORDEEL: De overdrachtbelasting (2%) komt onder voorwaarden vanaf 2021 tijdelijk te vervallen!

  1. In de berekening is rekening gehouden met het fiscale voordeel van hypotheekrenteaftrek.
  2. In de berekening is geen rekening gehouden met eventuele financiële verplichtingen die je hebt zoals te betalen maandelijkse lasten uit een krediet, studieschuld, alimentatie of erfpacht. LET OP: De hiervoor genoemde financiële verplichtingen verlagen dus de berekende leencapaciteit.
  3. Ben je ondernemer of zzp‘er dan gelden er voor de maximale hypotheekberekening andere regels. Afhankelijk van de rechtsvorm van de onderneming zul je bij de meeste geldverstrekkers jaarcijfers en een 'inkomensverklaring' moeten overleggen. Vanaf 1 jaar ondernemer is het mogelijk een inkomensverklaring aan te vragen.

LET OP: Neem voor een berekening op maat contact op voor een vrijblijvend oriënterend gesprek met onze Erkend StartersCoach. Verneem daarnaast jouw mogelijkheden voor een aanvullende Starterslening.

De looptijdrente is de gemiddelde rente over de gehele looptijd van de hypotheek waarbij de renteopslag automatisch vervalt als er voldoende is afgelost. Bereken met deze rekentool zelf hoeveel je kan besparen.

Hypotheekrentetarieven worden in de meeste gevallen vergeleken op basis van de aanvangsrente bij het afsluiten van de hypotheek en niet over de te betalen hypotheekrente gedurende de looptijd van de hypotheek. Bij vergelijken op de aanvangsrente wordt er vaak geen rekening gehouden met het vervallen van de zogenaamde renteopslagen gedurende de looptijd van de hypotheek. De looptijdrente geeft voor de consument een veel beter beeld van de totale kosten van een hypotheek gedurende de looptijd van een hypotheek. Looptijdrente De looptijdrente is de rente gedurende de gehele looptijd van de hypotheek waarbij de renteopslag automatisch vervalt als er voldoende is afgelost. Zodra de hypotheeklening door aflossen in een lagere risicoklasse valt, verlaagt de geldverstrekker de hypotheekrente. De aflossing kan maandelijks plaatsvinden, eventueel in combinatie met een extra bedrag. We nemen daarbij dus alleen die aanbieders en producten mee die dit pro actief en automatisch doen zonder dat de klant dat zelf in de gaten hoeft te houden of daarvoor zelf in actie hoeft te komen en / of extra kosten hoeft te betalen. Hypotheekvorm bepaalt mede voordeel looptijdrente Het verschil in de te betalen hypotheekrente komt vooral tot uiting bij een lineaire hypotheek en een annuïtaire hypotheek. Bij een aflossingsvrije hypotheek wordt er tijdens de looptijd immers niets afgelost en zal er geen sprake zijn van automatische risicoklasse daling. Dit zal meestal ook gelden bij hypotheken met Nationale Hypotheekgarantie (NHG) omdat deze hypotheken al in de laagste risicoklasse vallen (een enkele geldverstrekker hanteert ook risicoklassen bij hypotheken met NHG).

Direct contact
Contactformulier Bel mij terug Stel je vraag Afspraak maken