Erkend StartersCoach

Einde verkopersbijdrage Starterslening Nijmegen

Goed nieuws voor zowel kopers als verkopers van een Starterswoning in de gemeente Nijmegen. Omdat het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn) vanaf 1 oktober 2018 geen aanvragen meer accepteert voor een Starterslening met verkopersbijdrage is ook voor de gemeente Nijmegen deze verplichte bijdrage komen te vervallen.

De bijdrage werkte vaak tegen het doel van de Starterslening, namelijk koopwoningen bereikbaar maken voor Starters op de woningmarkt. De verkopersbijdrage is tijdens de crisis op de woningmarkt door sommige gemeenten ingevoerd. Verkopers betaalden een bedrag aan het SVn, waardoor de koper een Starterslening kon krijgen.

Verkopers van een Starterswoning zijn in de huidige krapte op de woningmarkt echter niet meer bereid deze bijdrage te betalen. De verkopersbijdrage werd overigens door de verkoper vaak doorbelast aan de koper, wat natuurlijk niet in het belang van de koper is. Daarom is de bijdrage met name ook niet meer gewenst en heeft het fonds alle Nederlandse gemeenten gevraagd om de bijdrage af te schaffen.

Bron: SVn en de gemeente Nijmegen