Erkend StartersCoach

Starterslening Asten omhoog naar € 20.000 ?

Het college van B en W stelt dat het huidige maximale leenbedrag van € 10.000 voor een Starterslening in de gemeente Asten te laag is en stelt daarom voor deze te verhogen naar € 20.000.

De gemeente Asten heeft een budget van € 100.000 voor het verstrekken van Startersleningen aan starters op de woningmarkt, maar er wordt vooralsnog geen gebruik van gemaakt. Dit komt volgens het college van B en W omdat Starters onvoldoende kunnen lenen met een aanvullende Starterslening van maximaal € 10.000.

Voorheen konden Starters op de woningmarkt in de gemeente Asten maximaal € 25.000 Starterslening krijgen. De buurgemeente Someren verstrekt zelfs een Starterslening tot maximaal € 49.000.

De commissie Ruimte bespreekt dit onderwerp komende dinsdag 17 mei.

Wat is een Starterslening?

Een Starterslening is een extra lening van de gemeente, provincie of woningcorporatie. De Starterslening komt bovenop de hypotheek, de eerste lening van de geldverstrekker, die jij maximaal kunt krijgen op basis van jouw inkomen volgens de normen van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Minimaal de eerste 3 jaar betaalt de koper géén rente en géén aflossing!

Bron: SVn, gemeente Asten, peelbelangonline.nl

Proefberekening Starterslening

Bereken zelf hoeveel Starterslening je maximaal bij de gemeente Asten kunt aanvragen.

Maak zelf een proefberekening Starterslening